Hvorfor får jeg afslag på min låneansøgning?

Hvis du oplever at få afslag på din låneansøgning, kan det ske på baggrund af en række forskellige ting. Før du kan blive godkendt til et lån i dag, skal du igennem en kreditvurdering. Her tager låneudbyderen stilling til, hvorvidt du er i stand til at tilbagebetale lånet. I kreditvurderingen kigges der blandt andet på din indkomst, om du står i RKI og din alder. Hvad kravene er for at blive godkendt, afhænger meget af lånebeløbet og låneudbyderen. Har du fået afslag på din låneansøgning så bliv klogere på, hvad nogle af grundende kan være.

Din indkomst er for lav

Især ved de lidt højere lån, er der ofte et krav til din indkomst. Lever din indkomst ikke op til kravene, vurderer mange låneudbydere, at der er en alt for stor risiko forbundet med at låne penge ud til dig. Hvis du er i tvivl om kravene hos en udbyder, kan du altid kontakte dem eller læse mere på deres hjemmeside.

Du står i RKI

En anden årsag til at du får afslag på din låneansøgning kan være, hvis du står i RKI eller i Debitor Registret. RKI og Debitor Registret er skyldnerregistre som mange virksomheder bruger, før de indgår købsaftaler med folk. Det gør mange låneudbydere også. Hvis du står i Ribers eller i Debitor Registret, fortæller det låneudbyderen, at du tidligere har været dårlig til at betale din gæld af til tiden. Det er igen noget, der taler for, at det er en dårlig idé at låne dig penge.

Du er for ung

Alderskravene hos de danske udbydere af lån på nettet er meget svingende. Som minimum skal du være 18 år, men nogle udbydere kræver faktisk, at du er ældre. Flere udbydere i Danmark kræver, at du er over 20 år. Du vil altid kunne finde oplysninger om alderskravene hos den pågældende låneudbyder.

Undersøg kravene før du ansøger

Det kan være en god idé altid at undersøge kravene hos en låneudbyder, før du udfylder ansøgningen. Så spilder du ikke din tid på at ansøge om et lån, hvor du alligevel bliver afvist. Hos mange udbydere kan du finde kravene på hjemmesiden på ganske få minutter, før du udfylder ansøgningen. I samme ombæring kan det være en fordel at læse nærmere om udbyderen, samt hvad udbyderen har at tilbyde. Tilbydes det for eksempel, at du kan låne penge med afdragsfrihed, kan det være en god idé at undersøge, hvordan det helt præcist fungerer. Alternativt kan du sætte dig ind i den slags, når du modtager lånetilbuddet.

Kan jeg forøge mine chancer for at blive godkendt?

Hvis du ikke føler dig sikker på, at du bliver godkendt til at låne penge og betale senere fra, er der en række ting, du kan gøre for at øge dine chancer for godkendelse. Du kan først og fremmest sænke lånebeløbet. Jo færre penge du låner, jo færre penge skal du typisk også betale tilbage. En anden ting du kan gøre, er at få en medansøger. Er I to som hæfter for gælden, giver det udbyderen en større sikkerhed. At være to personer har både sine fordele og ulemper. Kan du ikke betale til tiden, vil det oftest være din medansøger, der hæfter for gælden.